Gmina Supraśl ogłasza konkurs na prowadzenie ogródków gastronomicznych ulokowanych na terenie Targowiska Miejskiego w Supraślu oraz zaprasza osoby fizyczne lub prawne, posiadające status przedsiębiorcy do składania ofert na prowadzenie ogródków gastronomicznych na następujących warunkach:

1. Prowadzenie ogródków gastronomicznych odbywać się będzie na Targowisku Miejskim w Supraślu ("Mój Rynek") położonym w Supraślu przy ul. Plac Tadeusza Kościuszki na gruncie oznaczonym ewidencyjnie jako działka nr 1513/1. Ich lokalizację przedstawia poniższa ilustracja.

lokalizacja ogrodkow gastro targowisko
Lokalizacja ogródków gastronomicznych

wizualizacaj ogrodkow gastro targowisko suprasl
Wizualizacja ogródków gastronomicznych

wizualizacja ogrodzenia ogrodkow targowisko supraslWizualizacja ogrodzenia ogródków gastronomicznych przeznaczonych do najmu

2. Prowadzenie ogródków gastronomicznych będzie odbywać się w oparciu o zawartą z Gminą Supraśl umowę użyczenia terenu ogródka gastronomicznego, markiz oraz ogrodzenia.

3. W ramach jednego ogrodzenia na które składają się 3 markizy wyznacza się maksymalnie 2 ogródki gastronomiczne, z których każdy ma do dyspozycji 1,5 markizy.

4. Na Targowisku w Supraślu dostępne są miejsca parkingowe oraz kontener sanitarno-higieniczny.

5. Wodę i prąd każdy z biorących w użyczenie ogródki gastronomiczne doprowadza do swoich stanowisk we własnym zakresie. Rozliczenie ww. mediów odbywa się na podstawie zdjęć liczników i zgodnie z zapisem umowy.

6. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne mają obowiązek zapewnienia koszy na śmieci dla swoich klientów, niezależnie od koszy funkcjonujących na targowisku (1 kosz na 1 ogródek gastronomiczny).

7. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne mają obowiązek zapewnienia dwóch kabin sanitarnych (toi-toi) wraz z ich serwisem raz w tygodniu (1 kabina na dwa ogródki gastronomiczne). Umiejscowienie kabin należy uzgodnić z Urzędem Miejskim w Supraślu.

8. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne będą zobowiązani do dbania o stan techniczny ogrodzeń ogródków stanowiących własność Gminy Supraśl, a także zobowiązuje się do umieszczenia na nich instalacji z kwiatami.

9. Biorący w użyczenie mają obowiązek zwijania markiz w przypadku silnych porywów wiatru, obfitych i gwałtownych opadów deszczu i burz oraz każdorazowo po zakończeniu handlu. Za wszelkie uszkodzenia markiz odpowiada biorący w użyczenie, a wszelkie koszty naprawy pokrywane są ze środków własnych biorącego w użyczenie. Uszkodzenie markiz i brak ich naprawy skutkować może rozwiązaniem umowy dzierżawy w trybie natychmiastowym.

10. Biorący w użyczenie zobowiązany będzie do sprzedaży przynajmniej 1 produktu regionalnego lub ekologicznego.

11. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne podlegają przepisom regulaminu targowiska oraz wszelkim przepisom prawa obwiązującym w zakresie handlu i gastronomii.

12. Biorący w użyczenie zobowiązani są do opłacania opłaty targowej zgodnie ze stawkami zapisanymi w Uchwale nr III/26/2018 Rady Miejskiej w Supraślu z dnia 28 grudnia 2018 r. w sprawie zmiany uchwały o opłacie targowej (20 zł/dzień).

13. Biorący w użyczenie zobowiązani są do opłacania zryczałtowanej opłaty za korzystanie z mediów dostępnych na płycie targowiska w wysokości 650 zł za miesiąc dla pojedynczego ogródka gastronomicznego.

14. Warunkiem zakwalifikowania w ramach konkursu do podpisania umowy z poszczególnymi biorącymi w użyczenie jest przedstawienie najciekawszej i najatrakcyjniejszej oferty kulturalnej i rozrywkowej związanej z promocją produktów lokalnych i żywności ekologicznej. Kryterium wyboru oferty będzie jej: oryginalność, innowacyjność, różnorodność, pomysłowość i częstotliwość atrakcji. Do umowy użyczenia zostanie wprowadzone dodatkowe zobowiązanie do prowadzenia imprez zgodnie z przedłożoną ofertą, stanowiącą załącznik do złożonej oferty. Wszelkie imprezy, eventy mają odbywać się z częstotliwością nie mniejszą niż raz na weekend, po wcześniejszym ich zgłoszeniu do Urzędu Miejskiego w Supraślu oraz operatora targowiska.

15. Po każdej z imprez, eventów biorący w użyczenie mają obowiązek uprzątnąć plac w celu umożliwienia jego funkcjonowania w kolejnym dniu handlowym.

16. Biorący w użyczenie mają obowiązek prowadzenia swojego fanpage, konta na Instagramie, na którym będą informować o podejmowanych akcjach promocyjnych, terminach eventów i imprez oraz koncertów.

17. Prowadzenie ogródków gastronomicznych obejmuje okres nie dłuższy niż 01.05.2023 – 31.10.2023. Dokładny termin prowadzenia ogródków gastronomicznych zostanie określony przy podpisaniu umów z poszczególnymi biorącymi w użyczenie.

18. Oferty należy składać na adres: Urząd Miejski w Supraślu ul. Piłsudskiego 58, 16-030 Supraśl z dopiskiem „Ogródki Gastronomiczne” do 05.04.2023 r. do godz. 09.00.

19. Osobą do kontaktu jest Kierownik Referatu Ochrony Środowiska i Architektury Pan Maciej Arciszewski tel. 857132733 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

POBIERZ WZÓR OFERTY 

 

 

 

hpr
 

Kalendarium

 Grudzień 2024 
PnWtŚrCzPtSoN
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Transmisja Sesji Rady Miasta

Newsletter

Chcesz być dobrze poinformowany? Zapisz się.