Oferty należy składać do 18.12.2020r. do godz. 11.00.

Gmina Supraśl ogłasza konkurs na prowadzenie ogródków gastronomicznych ulokowanych na terenie Targowiska Miejskiego w Supraślu oraz zaprasza osoby fizyczne lub prawne, posiadające status przedsiębiorcy do składania ofert na prowadzenie ogródków gastronomicznych.  

Osoby prowadzące ogródki gastronomiczne na Targowisku Miejskim w Supraślu bowiązują następujące warunki:

 

  1. Prowadzenie ogródków gastronomicznych odbywać się będzie na Targowisku Miejskim w Supraślu ("Mój Rynek") położonym w Supraślu przy ul. Plac Tadeusza Kościuszki na gruncie oznaczonym ewidencyjnie jako działka nr 1513/1. Ich lokalizację przedstawia poniższa ilustracja.

 

lokalizacja ogrodkow gastro targowisko

Lokalizacja ogródków gastronomicznych

wizualizacaj ogrodkow gastro targowisko suprasl

Wizualizacja ogródków gastronomicznych

wizualizacja ogrodzenia ogrodkow targowisko suprasl

Wizualizacja ogrodzenia ogródków gastronomicznych przeznaczonych do najmu

 

  1. Prowadzenie ogródków gastronomicznych będzie odbywać się w oparciu o zawartą z Gminą Supraśl umowę użyczenia terenu ogródka gastronomicznego, markiz oraz ogrodzenia.
  2. W ramach jednego ogrodzenia na które składają się 3 markizy wyznacza się maksymalnie 2 ogródki gastronomiczne, z których każdy ma do dyspozycji 1,5 markizy.
  3. Na Targowisku w Supraślu dostępne są miejsca parkingowe oraz kontener sanitarno-higieniczny.
  4. Wodę i prąd każdy z biorących w użyczenie ogródki gastronomiczne doprowadza do swoich stanowisk we własnym zakresie. Rozliczenie ww. mediów odbywa się na podstawie zdjęć liczników i zgodnie z zapisem umowy. 
  5. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne mają obowiązek zapewnienia koszy na śmieci dla swoich klientów, niezależnie od koszy funkcjonujących na targowisku (1 kosz na 1 ogródek gastronomiczny).
  6. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne mają obowiązek zapewnienia kabin sanitarnych (toi-toi) wraz z ich serwisem raz w tygodniu (1 kabina na dwa ogródki gastronomiczne). Umiejscowienie kabin należy uzgodnić z Urzędem Miejskim w Supraślu. 
  7. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne będą zobowiązani do dbania o stan techniczny ogrodzeń ogródków stanowiących własność Gminy Supraśl, a także zobowiązuje się do umieszczenia na nich instalacji z kwiatami.
  8. Biorący w użyczenie mają obowiązek zwijania markiz w przypadku silnych porywów wiatru, obfitych i gwałtownych opadów deszczu i burz oraz każdorazowo po zakończeniu handlu.Za wszelkie uszkodzenia markiz odpowiada biorący w użyczenie, a wszelkie koszty naprawy pokrywane są ze środków własnych biorącego w użyczenie. Uszkodzenie markiz i brak ich naprawy skutkować może rozwiązaniem umowy dzierżawy w trybie natychmiastowym.
  9. Biorący w użyczenie zobowiązany będzie do sprzedaży przynajmniej 1 produktu regionalnego lub ekologicznego.
  10. Biorący w użyczenie poszczególne ogródki gastronomiczne podlegają przepisom regulaminu targowiska oraz wszelkim przepisom prawa obwiązującym w zakresie handlu i gastronomii.
  11. Biorący w użyczenie zobowiązani są do opłacania opłaty targowej zgodnie ze stawkami zapisanymi w Uchwale nr III/26/2018 Rady Miejskiej w Supraślu z dnia 28 grudnia 2018 r. w sprawie zmiany uchwały o opłacie targowej (20 zł/dzień).  
  12. Warunkiem zakwalifikowania w ramach konkursu do podpisania umowy z poszczególnymi biorącymi w użyczenie jest przedstawienie najciekawszej i najatrakcyjniejszej oferty kulturalnej  i rozrywkowej związanej z promocją produktów lokalnych i żywności ekologicznej Kryterium wyboru oferty będzie jej: oryginalność, innowacyjność, różnorodność, pomysłowość i częstotliwość atrakcji. Do umowy użyczenia zostanie wprowadzone dodatkowe zobowiązanie do prowadzenia imprez zgodnie z przedłożoną ofertą. Wszelkie imprezy, eventy mają odbywać się z częstotliwością nie mniejszą niż raz na weekend, po wcześniejszym ich zgłoszeniu do Urzędu Miejskiego w Supraślu oraz operatora targowiska.
  13. Po każdej z imprez, eventów biorący w użyczenie mają obowiązek uprzątnąć plac w celu umożliwienia jego funkcjonowania w kolejnym dniu handlowym.
  14. Biorący w użyczenie mają obowiązek prowadzenia swojego fanpage, konta na Instagramie, na którym będą informować o podejmowanych akcjach promocyjnych, terminach eventów i imprez oraz koncertów.
  15. Prowadzenie ogródków gastronomicznych obejmuje okres nie dłuższy niż 16.04.2021 – 31.10.2021. Dokładny termin prowadzenia ogródków gastronomicznych zostanie określony przy podpisaniu umów z poszczególnymi biorącymi w użyczenie.
  16. Oferty (wzór- kliknij) należy składać adres: Urząd Miejski w Supraślu ul. Piłsudskiego 58, 16-030 Supraśl z dopiskiem „Ogródki Gastronomiczne” do 18 grudnia 2020 r. do godz. 11.00.

 

Osobą do kontaktu jest Kierownik Referatu Ochrony Środowiska i Architektury Pan Maciej Arciszewski tel. 857132719 mTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

hpr
 

Kalendarium

 Grudzień 2024 
PnWtŚrCzPtSoN
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Transmisja Sesji Rady Miasta

Newsletter

Chcesz być dobrze poinformowany? Zapisz się.